Tabung Kawen

Thursday, October 8, 2015

37w4d


Checkup weekly. 

Doc check perut. Rasa kedudukan baby. Tak jumpa kepala baby n he tought baby dah move to upside. 

Doc scan dan baby dh pun masuk laluan. Dia check ada contraction sikit dan he decided to do ctg scan dan check bukaan pangkal rahim. 

Dipendekkan cerita, bukaan 4cm dan mmg ada contraction sikit. Doc suruh i admit ward tp i decided utk balik rumah jap utk packing brg anak dl. Sbb x estimate pun nak bersalin time tu. 

Pregnancy kali ni mmg tiada keluar sebarang tanda nak bersalin. Cuma mengeras biasa2 yg boleh ditanggung. So i dtg ke urmc unikl semula utk get ready bersalin around 10pm. 

Pd jam 4:30am, baru la terasa contraction every 10min.  Masa ni dilated 6cm. Jam 6:50am dah mula nak meneran walaupun tak pecah air ketuban lg. Doc dtg n pecahkan dalam masa 9-10 min meneran lahirlah putera kami.

Berat baby :2.41 kg. Kecil sikit dari imani.

No comments:

Post a Comment